DOLAR
33,8935
EURO
37,6010
ALTIN
2.814,30
BIST
9.685,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
26°C
İstanbul
26°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C

SALT Konuşma – Turgut Tarhanlı: “Sanat Tedirginliği ve Sanatsal Yaratıcılık Özgürlüğü”

Sanatçı İpek Duben’in SALT'taki Ten, Beden, Ben sergisi paralelindeki programlar, akademisyen Turgut Tarhanlı’nın konuşması ile devam ediyor.

SALT Konuşma – Turgut Tarhanlı: “Sanat Tedirginliği ve Sanatsal Yaratıcılık Özgürlüğü”
9 Mart 2022 14:00
A+
A-

Sanatçı İpek Duben’in SALT'taki Ten, Beden, Ben sergisi paralelindeki programlar, akademisyen Turgut Tarhanlı’nın konuşması ile devam ediyor. Sanat Tedirginliği ve Sanatsal Yaratıcılık Özgürlüğü başlıklı konuşma 16 Mart Çarşamba günü, saat 19.00'da çevrimiçi yapılacak.
 

Sanatçı İpek Duben’in Ten, Beden, Ben sergisi paralelindeki programlar, akademisyen Turgut Tarhanlı’nın konuşması ile devam ediyor. Tarhanlı, sanatsal ifade biçimleriyle kendini gösteren bir açılımın, düşünsel ve toplumsal bir olanağın sorgulanması bağlamında, Ten, Beden Ben sergisini ve Duben’in pratiğini tartışacak.

 

Program dili Türkçe’dir. Zoom üzerinden gerçekleştirilecek programa katılım için   aşağıdaki bağlantı üzerinden kayıt yaptırılması gerekmektedir.

 

Kayıt için tıklayın

İpek Duben’in kırk yılı aşan pratiğini yansıtmak üzere hazırlanan en kapsamlı sergisi Ten, Beden, Ben 3 Nisan’a kadar SALT Beyoğlu’nda görülebilir.

 

Turgut Tarhanlı İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyesi. Aynı kurumun İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak görev yapıyor. Harvard University’de müzakere alanında, Princeton University’de uluslararası suçlar konulu projelerde yer aldı. Yurttaşlar Derneği (Helsinki), Uluslararası Af Örgütü–Türkiye, TİHV ve Tarih Vakfı’nın kurucularından olan Tarhanlı, insan hakları aktivizmi ve sanat, iş dünyası ve insan hakları, uluslararası insan hakları rejimi konularında yüksek lisans ve doktora dersleri vermekte; geçmişle yüzleşme, uluslararası çatışmalar ve onarıcı adalet alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı