Çukurova Belediyesi’nin Atatürk Kadın Yaşam köyü hem kazandırıyor, hem de bir birinden ilginç el sanatları kurslarıyla kadınlara terapi olanağı sunup, doğa dostu ve çevreci alışkanlıklar kazandırıyor.
Çukurova Belediyesi’nin Atatürk Kadın Yaşam köyü hem kazandırıyor, hem de bir birinden ilginç el sanatları kurslarıyla kadınlara terapi olanağı sunup, doğa dostu ve çevreci alışkanlıklar kazandırıyor. Atık malzemeler değerlendirilerek, önce sanatın şekil verdiği yeteneklere, sonra da aile bütçesine katkı oluyor. Merkezde verilen “Kağıt Heykel Kursu”, çöpe atılan malzemelerin nasıl değerli ve sanatın ince dokunuşuyla bir birinden güzel ev eşyalara dönüşebileceğini gözler önüne seriyor.
Daha yaşanabilir bir dünya ve Türkiye için, tüketen değil, üreten bir toplum olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Çukurova Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek projesi Atatürk Kadın Yaşam Köyü, birbirinden ilginç ve bir o kadar da değerli kurslarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. El sanatlarının pek çok dalından, görsel sanatlara, müzikten, sahne sanatlarına kadar, 62 branşta ve 13 merkezde verdiği meslek ve sanat kurslarıyla adından söz ettiren Çukurova Belediyesi, bu kez ileri dönüşüm tekniği ve sanatın yaratıcı yanının buluştuğu “ Kağıt Heykel” kursunu hizmete soktu. Bu eğitimlerde Çukurovalılar, atık malzemeleri ham maddeye çevirerek, hem meslek öğreniyor, hem de ortaya çıkardıkları ürünleri satarak, ekonomilerine yeni kazanımlar ekliyor.
Uzman eğitmenler tarafından verilen, heykel sanatının temellerinden olan “Kağıt Heykel ve Rölyef” kursu 3 ay sürüyor. Burada Çukurovalı kadınlar hem el becerilerine yeni yetenekler ekliyor, hem de doğa dostu tüketim alışkanlıkları kazanıyor. Kağıt Heykel Kursu’nda, her evde olan atık kağıt, pet şişeler, cam şişeler, kartonlar, yumurta kapları gibi kullanılmayan çöpe gidecek olan atıl ev gereçleri, ham madde olarak alınıyor, ıslak kağıt ve tutkallarla şekillenerek değerli yeni objelere, eşyalara dönüşüyor. Kursa katılan kadınlar ayrıca sanatın rahatlatıcı yanıyla rehabilite olduklarını, hobi olarak başladıkları kursta, peçete rulosunu bile değerlendirdiklerini, artık her şeyi çöpe atmadan önce iki kere düşündüklerini söylediler. Yaptıkları ürünleri çeşitli platformlarda ve çevrelerinde satarak ev ekonomisine de katkıda bulunduklarını anlatan kadınlar, geri dönüşüm projesiyle çalışan Kağıt Heykel Kursu’na katıldıklarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.
BAŞKAN SONER ÇETİN: KURSLARIMIZ HEM KAZANDIRIYOR, HEM DE ÖĞRETİYOR
Atatürk Yaşam Köyü’nün, Türkiye’ye örnek bir tesis olduğunu söyleyen Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, binlerce Çukurovalıya yeni yetenekler ve yeni iş imkanları oluşturdukları için son derece mutlu olduklarını söyledi. Ayrıca Kağıt Heykel kursuyla atık malzemelerin, geri dönüşüm tekniğiyle değerlendirilmesinin ve bunun da aile bütçesine kazanç olarak yansımasının önemine vurgu yaparak, huzurlu ve mutlu bir Çukurova için çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini belirtti. Tüm kadınları meslek ve hobi kurslarına davet eden Çetin, hem yeteneklerini keşfetmelerini, hem de sanatın yaratıcı ve bir o kadar da rahatlatıcı yanını görmelerini istedi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı